Ekološki trim elementi

Ob naravoslovni učni poti ob Hublju smo po naročilu Občine Ajdovščina izdelali in namestili ekološka trim orodja. Orodja so izdelana iz lesa primorske akacije - v tem primeru prav iz akacije iz Vipavske doline, popolnoma naravna - brez impregnacij ali drugih premazov, saj akacija spada med najbolj odporne drevesne vrste z naravno trajnostjo do 25 let. Tudi za vas lahko izdelamo spodaj prikazane elemente ali druge elemente izdelane po vaših željah.

Naročnik o pridobitvi na svoji spletni strani pravi: "Projekt je lepo dopolnil ponudbo rekreacije na prostem, ki je v naših krajih mogoča tako-rekoč skozi vse leto. V Ajdovščini je »trimčkanje« zelo popularno, nova ponudba na pohodni poti pa je več kot dobrodošla tudi za obiskovalce. Nabavljenih je 16 orodij za izvajanje različnih vaj, izdelana so iz lesa akacije, ekološka, trdna in lična. Dobavitelj je podjetje Eko igrala d.o.o."

Z nami se je po učni poti ob Hublju sprehodil g. Uroš Medvedec, predsednik društva Triatlon klub Ajdovščina, ki nam je pokazal pravilno izvajanje vaj. Le to je prikazano na spodnjih slikah in na kratko opisano v besedilu pod posamezno sliko. Prikazana je osnovna uporaba, orodja se lahko uporabljajo na več različnih načinov, za več različnih vaj.

Hvala skrbnikom tega projekta pri naročniku, ki so imeli posluh za naš predlog ekoloških trim elementov ter g. Urošu za sodelovanje, želimo si še več tako čudovitih projektov. Ob našem pohodu smo na poti ob Hublju srečali številne zadovoljne uporabnike, ki so elemente zelo pohvalili, kar nas je še posebej razveselilo.

EKO6004: Z obema rokama se oprimite drogov, težo prenesite na eno roko in z drugo roko preprimite naslednji drog na lestvi. Nadaljujte.

EKO6013: Hodite po vrvi. Pomagajte si s stranskimi držali.

EKO6003: Oprimite se obeh drogov, izmenično se dvigajte in spuščajte. 

EKO6016: Ulezite se na hrbet na klop, z rokama se oprimite droga, nogi iztegujte in jih pokrčite k prsim. 

EKO6001: S podprijemom se z obema rokama oprimite droga ter se izmenično dvigujte in spuščajte. Dvigujte se do višine, ko je brada nad drogom.

EKO6015: Z obema rokama se primite za drog in se izmenično dvigajte in spuščajte. Hrbet in noge imejte zravnane.

EKO6012: Hodite naprej in nazaj po gredi. Nato se postavite ob gred in sonožno preskakujte gred iz ene strani na drugo.

EKO6002: Po lestvi splezajte navzgor, prestopite na drugo stran in se spustite navzdol. 

EKO6011: Postavite nogo na vadbeni element, drugo nogo imejte na tleh in jo iztegnite. Zamenjajte nogi in ponovite. Nadaljujte na vedno višjem količku.

EKO6010: Z lovljenjem ravnotežja prečkajte gibljivo gred. Prečkanje upočasnite na sredini, kjer se gred prevaga na drugo stran.

EKO6014: Položite eno nogo na drog, dvignite obe roki, izmenično se priklonite naprej k nogi in dvignite v vzravnani položaj. Enako ponovite z drugo nogo.

EKO6009: Previdno prestopajte iz kola na kol po celi dolžini poligona. Nato opravite še raztezne vaje: nogo postavite na vadbeni element, drugo nogo imejte na tleh in jo iztegnite. Težo prenesite na dvignjeno nogo in zadržite. Zamenjajte nogi in ponovite. Ponovite na različnih višinah stebričkov.

Za izdelavo ponudbe smo vam na razpolago na prodaja@ecoplay.si

Zaupajte izdelavo vaše trim steze v naše roke - zadovoljni boste!

Kategorija: